PET-trays 100% recyclebaar
1 januari 2023 1 minuten leestijd

PET trays zijn 100% recyclebaar

Bestebreurtje levert al vele jaren PET transport trays voor de tuinbouw. PET is 100% recyclebaar, duurzaam, sterk en aantrekkelijk in prijs.

pet tray kleur zwart

Recyclebaar

Al bij de productie van de transport trays wordt rekening gehouden met het recyclen van plastic. PET wordt namelijk gefabriceerd uit gerecycled materiaal, 100% gerecycled materiaal zelfs. Én minimaal 80% daarvan bestaat zelfs uit post consumer materiaal; materiaal dat door de gemeente wordt ingezameld bij persoonshuishoudingen. Na het gebruik van de trays, worden ze weer gebruikt om nieuwe plastic producten van te maken. Op deze manier ontstaat een volledig circulaire economie.

pet tray kleur wit

Duurzaam

PET is een duurzaam product. Bij de productie van trays worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt, waardoor bij de verwerking van de nieuwe PET trays minder CO2 uitstoot plaatsvindt. Dit resulteert in een aanzienlijke milieubesparing. Een ander belangrijk kenmerk van PET is dat het sterk en stijf is, waardoor het zeer geschikt is om te gebruiken als materiaal voor bijvoorbeeld trays. Het scheurt minder snel en kan een hogere belasting aan dan traditionele tray-materialen.

pet tray kleur transparant

Aantrekkelijk geprijsd

Én doordat PET gemaakt is van volledig gerecycled materiaal en er minder materiaal nodig is om een hogere stijfheid te verwezenlijken, zijn de grondstofkosten lager, wat weer resulteert in een lagere kostprijs en dat is terug te zien in de verkoopprijs.

“PET is sterk, recyclebaar,
duurzaam en aantrekkelijk in prijs.”

Bestel een gratis monster

PET trays zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan potmaten van planten en bloemen. Bekijk ons ruime assortiment en ervaar zelf de kwaliteit. Vraag hier je gratis monster aan. Óf vraag direct een offerte op.

Mocht je vragen hebben over onze trays, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.