Bestebreurtje B.V.

Begonialaan 3
6851 TE  Huissen
Nederland
KvK: 09053792
Tel: +31 (0)26 325 91 09
Fax: +31 (0)26 325 00 53
office@bestebreurtje.nl
www.bestebreurtje.nl
Algemene voorwaarden

Herregistratie Topsin M

Topsin M blijft behouden

Onlangs is het product Topsin M (7211 N) herregistreerd. De toelating is verlengd tot 1 oktober 2022. De naam Topsin M vloeibaar is hierbij ook gewijzigd naar Topsin M ultra. Op het etiket zijn enkele toelatingen gewijzigd.

De dompeltoepassing in de bloembollenteelt is ongewijzigd gebleven. Voor de komende jaren blijft Topsin M een sterke solide basis voor adequate bolontsmetting tegen o.a. Fusarium en kwade grond. Topsin M beschermt bollen langdurig, is zeer zacht en past perfect binnen het resistentie-management.

In bedekte bloemisterijgewassen is Topsin M weer toegestaan door middel van een gewasbehandeling. De dompelbehandeling van sierteeltgewassen (inclusief boomkwekerijgewassen) is vervallen. Aangieten bij de plantbasis in de niet grondgebonden teelt van bloemisterijgewassen blijft echter wel mogelijk.

In bloemisterijgewassen is Topsin M van belang voor de bescherming tegen tal van schimmels waaronder de veroorzakers van voet- en wortelrot.

De toepassing in meloenen is beperkt tot de niet grondgebonden en bedekte teelt.

Topsin M is toegestaan in de teelt van pootaardappelen tijdens de bewaring. Behandeld pootgoed niet vervoederen of voor consumptie in de handel brengen of gebruiken. De dompeltoepassing in prei, tweedejaars plantuien en sjalotten is ongewijzigd. De zaadbehandeling van uien is niet meer toegestaan.

Voor het oude W13 etiket is een uitverkoop tot 1 april 2013 vastgesteld. Opgebruik is mogelijk tot 1 oktober 2013. Als bijlage treft u de volledige etikettekst aan.

 Topsin_M_etikettekst.docx


Terug naar overzicht