Bestebreurtje B.V.

Begonialaan 3
6851 TE  Huissen
Nederland
KvK: 09053792
Tel: +31 (0)26 325 91 09
Fax: +31 (0)26 325 00 53
office@bestebreurtje.nl
www.bestebreurtje.nl
Algemene voorwaarden

Etiket van Fenomenal uitgebreid en gewijzigd

Etiket van Fenomenal uitgebreid en gewijzigd

Uitbreiding in aardbei, witlof en diverse kleine toepassingen

Het etiket van Fenomenal is in de mei-vergadering van het Ctgb uitgebreid met diverse toepassingen. Het betreft een uitbreiding naar de volgende teelten:

  • Onbedekte teelt van aardbeien, ter bestrijding van stengelbasisrot veroorzaakt door Phytophthora cactorum en roodwortelrot veroorzaakt door Phytophthora fragariae door middel van dompelbehandeling en/of een aangietbehandeling
  • Trekteelt van witlof, ter bestrijding van verslijming (Phytophthora cryptogea) en Pythium mastophorum.
  • Bedekte bolbloementeelt van tulp op watercultuur (stilstaand water en eb- en vloedsysteem), ter bestrijding van wortelrot veroorzaakt door Pythium spp.
In nauwe samenwerking met de 'sector' zijn voor Fenomenal de volgende uitbreidingen gerealiseerd in diverse kleine teelten
  • In de teelt van sierkool, Euphorbia, Anemoon en Lisianthus ter bestrijding van valse meeldauw (bladbespuiting)
  • De onbedekte teelt van Helichrysum en zonnebloemen, ter bestrijding van valse meeldauw (bladbespuiting)
  • De teelt van Ceanotis, Chamaecyparis, Escallonia, Viburnum, Rhodondendron en Azalea, ter bestrijding van takphytophthora
  • De teelt van Hebe, Buddleja, Veronica, Iberis, Gaillardia, ter bestrijding van valse meeldauw (bladbespuiting)
  • De onbedekte teelt van Zantedeschia, ter voorkoming van en ondersteuning van de gewasafweer tegen Erwinia carotovora(dompel- en gewasbehandeling).
Aangepaste dosering:
Voor de bedekte, niet grond-gebonden bolbloementeelt van lelie, tulp en iris is de dosering aangepast naar 93 gram middel per m3 grond.

Voor de overige gewassen (bedekte niet-grondgeboden teelt van bloemisterijgewassen bedekte teelt van chrysanten, niet-grondgebonden teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten) is het etiket ongewijzigd gebleven. Met deze uitbreiding is een welkome aanvulling het middelenpakket voor aardbeien en witlof tot stand gekomen en worden een aantal knelpunten opgelost.

Terug naar overzicht