Bestebreurtje B.V.

Begonialaan 3
6851 TE  Huissen
Nederland
KvK: 09053792
Tel: +31 (0)26 325 91 09
Fax: +31 (0)26 325 00 53
office@bestebreurtje.nl
www.bestebreurtje.nl
Algemene voorwaarden

“Hommels: uw garantie voor optimale vruchtzetting en goede vruchtkwaliteit

De hommels van Koppert zijn een goedkope en handige oplossing voor telers die tegen de volgende problemen aanlopen:

 

  • bestuiving wanneer de weersomstandigheden niet optimaal zijn
  • bestuiving van beschermde gewassen of gewassen onder netten
  • problemen met de vruchtzetting of vruchtkwaliteit
  • bestuiving in de ochtenduren wanneer andere bestuivers nog niet actief zijn
  • tekort aan andere bestuivers
  • sterk wisselende productie

 

(Ook in combinatie met andere soorten bestuivers zorgen hommels voor een uitstekende bestuiving.)

 

In de bijgevoegde documentatie vindt u informatie en adviezen om zelf te gebruiken en om aan uw klanten te sturen. Tevens vindt u een begeleidende brief.

Ga voor meer informatie naar onze website: www.koppert.nl.

 

Tips voor de beste resultaten met hommels en nieuwe adviezen voor 2010

 

1.                   Hommelkolonies vlak voor de bloeiperiode uitzetten en over het gewas verspreiden. Hommels kunnen het beste 2 tot 4 dagen voor de bloeiperiode worden uitgezet. Doordat de hommels al zo vroeg in het doelgewas aanwezig zijn, is de kans zeer groot dat de vaak zo belangrijke eerste hoofdbloemen van het doelgewas worden bestoven. Het is geen enkel probleem om hommels al vroeg uit te zetten, vooral niet als er in een straal van 500 meter rond het doelgewas andere bloemen in bloei staan. Indien nodig kan het bakje met stuifmeelvoeding in de Tripol-nestkast open blijven staan totdat de eerste bloemen beginnen te bloeien of u kunt de kolonies bijvoeren met stuifmeel (zie de handleiding ‘Extern stuifmeel voeden’ voor meer informatie).

 

2.      De suikerwatervoorziening afsluiten bij nectarproducerende gewassen. In elke Tripol-nestkast zitten 3 dopjes. Met deze dopjes kan de suikerwatervoorziening worden afgesloten wanneer de hommelkolonies zijn uitgezet in gewassen die voldoende nectar produceren, bijvoorbeeld: appel, kers, enz. Door de suikerwatervoorziening af te sluiten, worden de hommels actiever en bezoeken ze nog meer bloemen.

 

3.      Speciale Tripol-nestkasten voor pompoen en courgette. Koppert heeft speciale Tripol-nestkasten ontwikkeld voor pompoen- en courgettegewassen. Deze kunnen worden besteld onder vermelding van 00 79308 Tripol (Curcubitea). Uit een veldonderzoek in 2009 is gebleken dat de bestuiving door hommels in pompoen- en courgettegewassen kan worden geoptimaliseerd door de suikerwatervoorziening af te sluiten (zie bovenstaande dopjes). Onthoud dat de bloemen van pompoen- en courgettegewassen slechts één dag bloeien en rond 11.00 uur sluiten. Daarom is het essentieel dat de bestuiving iedere dag plaatsvindt, zelfs bij slechte weersomstandigheden. De nectarproductie van het gewas is niet altijd voldoende voor een optimale ontwikkeling van de kolonie. Daarom worden Tripol-nestkasten voor pompoen- en courgettegewassen geleverd met een speciale, minder aantrekkelijke suiker om de risico’s tot een minimum te beperken terwijl de bestuiving optimaal blijft.

 

Het is belangrijk om uw planning zo spoedig mogelijk door te geven, zodat we uw bestelling kunnen doorvoeren en de beste hommels in de juiste aantallen kunnen leveren.


Terug naar overzicht